СтаттіВідпочинок Яремче 2018

Відпочинок Яремче 2018

ІСТОРИЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ

-По історичним дослідженням перші згадки щодо послення на території Яремчанщини датуються 10-м століттям.Древлянський князь Мал в районі теперішнього с.Микуличина заснував військове містечко(поселення)під назвою Іскорости для захисту кордонів Київської Русі. 
-Вважається що першим поселився на території Яремче серед гір бідняк Ярема і від його імені пішла назва міста. Утворене в 1787 році. Статус міста з 1963 року. 
-У 1893 році в селі Дора (урочище Білий Камінь) знайдено скарб бронзових виробів (котли та меч), що датуються віком 8000 років до н.е. 
- В період з 1894 р. до 1899 р. в Яремче було зведено п’ятдесят дерев’яних і мурованих вілл. 
-1896 року створений туристичний клуб «Клуб Яремчанський».Маркувалися туристичні стежки, зроблені сходинки до водоспаду «Пробій» і визначені місця для риболовлі. 
-У 1901 році на Яремчанщині(в Микуличині)відкритий 1-й український готель: 2-х поверхова вілла з гостинною та 8-ма кімнатами. 
- У 1905-1906 роках в Яремче відпочивало за сезон 1500 чоловік, що приносило власникам вілл до 200 тис. корон щорічно. 
- У 1912 році в Яремче відпочивало 2400 чоловік. 
-До 2006 року вживалися дві назви міста — Яремча і Яремче, перша польська назва яка з'явилася у 20-х роках 20-го століття, а потім була прийнята радянською владою. Первісну назву Яремче було відновлено рішенням Верховної Ради України від 14 грудня 2006 року.

2.jpg

Зараз Яремче — найвідоміший туристичний центр Прикарпаття, має понад 40 туристсько-рекреаційних закладів і санаторіїв, більше 100 об'єктів зеленого туризму. Для курортної терапії використовуються кліматичне лікування, мінеральні ванни тощо. Майже половину території Яремчанської міськради займає Національний природний парк "КАРПАТСЬКИЙ", утворений в 1980 р. (перший в Україні).

Населення міста зберегло народні звичаї та обряди, найбільш цікаві з них — гуцульська "Розколяда", Андріївські вечорниці, Водохреще, купальське свято "Гуцульська берегиня".

День міста відбувається у останню неділю липня.

3.jpg

Щодо проживання, то зупинитися Ви зможете в  Готель «ATAVA Family House», який знаходиться  на початку міста Яремче, 4,4 км від центру, 600 м від траси Львів–Рахів–Мукачеве, 38 км до гірськолижного курорту Буковель.  Зручний під'їзд —асфальтована дорога. Готель «ATAVA Family House» в карпатській перлині Яремче - це гармонійний мікс затишку, комфорту, гуцульського гостинності та неймовірних вражень в Карпатах. Тут Ви зможете чудово провести час з сім'єю, друзями або колегами. Також рекомендуємо обрати для проживання Гостинний дім «ІВАННА» , який розташований у  місті Яремче, 800 м від центру міста, 300 м від автомобільної дороги Львів–Рахів–Мукачево, 4,5 км до найближчого гірськолижного витягу "Карпатські акварелі". 

4.jpg 5.png

ПАМ`ЯТКИ

Головними визначними пам`ятками самого міста є дві старовинні церкви: Михайлівська церква і церква святого Іоана Милостивого, побудовані в 17 столітті. В околицях курорту слід відвідати водоспад Пробій з його відомими мінеральними джерелами, а також пройтися по стежці Довбуша, який є міфічним персонажем у цьому регіоні. Крім того, всі бажаючі можуть зробити туристичну прогулянку на найвищу точку Карпатських гір - Говерлу.

6.jpg

ДЕ ПОЇСТИ

Яремче славиться своєю прекрасною кухнею. Однак найвідомішим рестораном у місті по праву вважається заклад «Гуцульщина». Воно знаходиться в будівлі, яке саме по собі є пам`яткою, так як побудовано без єдиного цвяха. Родзинкою карпатської кухні є переважання у всіх блюдах грибів, яких тут росте чимало.

7.jpg

РОЗВАГИ

Для тих, хто надає перевагу активному відпочинку, слід обов`язково відправитися на відпочинок у Яремче в 2018 році. Тут вже точно не занудьгуєш! Улюбленим заняттям туристів вважається сплав по гірській річці Прут, що супроводжується посиденьками біля багаття і піснями під гітару. Величезний захват викличуть піші прогулянки і катання на конях. Для самих екстремальних туристів пропонується катання на Квадроциклах та гірських велосипедах. 

8.JPG

9.jpg