СтаттіНайпопулярніші лижні курорти України.

Найпопулярніші лижні курорти України.

_13.12.2014_175637.bmp_.jpg


Найпопулярніші лижні курорти України: Скільки коштує, як доїхати та де зупинитися.

Кращі та відомі лижні курорти України – «Буковель», «Славське», «Драгобрат» «Пилипець» «Мигово» «Красія» – дозволяють перетворити зимовий відпочинок на повноцінне оновлення. Це добра нагода перевірити власні сили, отримати нові активні життєві навики і досвід, познайомитися з цікавими людьми… Аби потім мати безліч тем для розмов, спогадів, а також для свіжих планів на зиму! 

Буковель

буковель траси.jpg

Найбільший і найдорожчий гірськолижний курорт України. Він розташувався між трьома високими горами — Буковель, Довга і Чорна Клювання.

Сезон в Буковелі триває з листопада по квітень. Снігові гармати та вирівнювачі траси дозволяють кататись навіть весною, коли тане сніг.

Скі-паси (абонемент). На курорті 62 спуски. Усі спуски поділені на три види: синій - для новачків, червоні - для досвідчених лижників, а чорні - лише для професіоналів. Загальна довжина спусків становить близько 65 кілометрів.

Оренда обладнання. На Буковелі можна орендувати обладнання різних цінових категорій: від класу А - сучасне преміум спорядження та до класу Е - економ-варіант обладнання, якому вже кілька років. Також є спорядження для дітей.

Ви можете орендувати як повний комплект обладнання (лижі/сноуборд, шолом, чоботи, палки) так і кожен окремий елемент.

Проживання Буковель. Найвигідніший варіант - це орендувати кімнати в котеджах в приватному секторі недалеко біля Буковеля. Найближче - село Поляниця і там кілька десятків котеджних будиночків за доступними цінами.

Для великих компаній можна винайняти цілий поверх. Додатково також можна замовити сніданки та вечері. Більшість таких котеджів розташовується за 2-3 кілометри від курорту.

Якщо ви приїхали на авто, то можна шукати житло трохи далі. Найпопулярніше - село Яблуниця, Микуличин, Татарів.

Як дістатися. По трасі Р32 з Києва через Житомир та Тернопіль до Буковеля можна доїхати приблизно за 11 годин. Але варто зазначити, що дороги біля курорту в поганому стані, тому дорога може зайняти і більше. 

Зі Львова по трасі Н09 через Івано-Франківськ та Яремче можна дістатись за 4,5 години. 

Найлегше доїхати поїздом до Івано-Франківська (близько 12 годин), а потім маршруткою або електричкою до Ворохти. Звідти регулярно ходять маршрутки до Буковеля.

Драгобрат

shema.jpg

Зимовий курорт у долині Драгобрат – це найвища лижна база в Україні, а також одна з візитних карток Закарпатської області. Тут на вас чекають бугельні та крісельні підйомники, мультиліфти, окремі гірськолижні комплекси… А також незвичайна дорога нагору: на Драгобрат їдуть лише ті, кого не лякають природні перешкоди.

Для кого: універсальний. Є траси для спортсменів, досвідчених лижників та для новачків, а також навчальні мультиліфти.



Проживання Драгобрат. Двоспальний номер “стандарт” на території самого курорту в несвятковий період коштує близько 1000 грн за добу на двох. Це включно із дворазовим харчуванням, а до підйомників від готелю не більше 200 метрів.

Трохи далі від підйомників ціни на житло розпочинаються від 600 грн за двоспальний номер “стандарт”. Є також бюджетні хостели - від 200 грн/місце у шестимісному номері.

Бюджетні варіанти розташовані трохи далі - за 10 кілометрів від Драгобрату. В смт. Ясіня можна винайняти житло і за 200 грн/добу із дворазовим харчуванням. Але дорога з населеного пункту до курорту досить важка і непристосована для звичайних легкових авто.

З Ясіня до Драгобрату регулярно курсують мікроавтобуси та УАЗики.

Харчування Драгобрат. Ціни на обіди на Драгобраті середні, як для гірськолижного курорту. Біля підйомників багато колиб, де пропонують комплексі обіди.

Як дістатись. Машиною з Києва до Драгобрату можна доїхати за приблизно 10 годин. По трасі Р32 через Житомир та Тернопіль.

Зі Львова до курорту можна дістатись за 5 годин по трасі Н09. Але варто зазначити, що до самого курорту дорога дуже крута. Взимку її часто замітає снігом, тому своє авто краще пожаліти та залишити в Ясінях.

Славське

img_1_big.gif

Одна із найпопулярніших точок для відпочинку в Карпатах через свою універсальність (є чим зайнятись влітку та взимку) та близьке розташування до міста. Від спусків до цивілізації всього 2 кілометри.

У Славську 11 трас, довжиною 22 кілометри. Є і траси для професіоналів, і для аматорів. На Славську три гори, на яких організовані різноманітні спуски. Більшість трас поділені між різними гірськолижними курортами і ціни там відрізняються.

Проживання Славськ. Жити у Славську можна безпосередньо на гірськолижних курортах. Але ціни там не досить демократичні. Дешевше обирати приватні котеджі в Славську, також кімнати в приватному секторі Славськ. Вигідно, коли відпочивати великою компанією.

Як дістатися.  Зі Львова до Славського можна дістатись на авто за дві години через трасу Е471. З Києва машиною дорога займе близько 9 годин по трасі Е40 через Житомир, Рівне та Львів. 

До Славське також можна доїхати поїздом. З Києва дорога займе близько 11 годин. Зі Львова регулярно курсують електрички та автобуси. 

Пилипець

im-pylypets.jpg

Курорт для економного відпочинку на Закарпатті. Окрім краєвидів та гірськолижних спусків, біля Пилипця тече річка Плошанка, а трохи далі - водоспад Шипіт. Сніг у Пилипці лежить з грудня по квітень.

Пилипець відомий своїми вільними спусками. Щороку туди їздить багато екстремалів. Багато туристів катаються на схилах гір за межами самого курорту.

До гірськолижного курорту Пилипець входить кілька трас на горі Гимба, їх загальна довжина становить близько 20 кілометрів. Найдовша траса тягнеться майже 6 кілометрів.

Проживання Пилипець. Жити в Пилипці можна безпосередньо на гірськолижних курортах. Але ціни там не досить демократичні. Дешевше обирати приватні котеджі в Пилипці, також кімнати в приватному секторі Пилипець. Вигідно, коли відпочивати великою компанією.

 

Як дістатися. Оптимальний варіант - поїздом до Мукачева, а звідти автобусом до Пилипця. Також звідти можна доїхати електричкою до станції Воловець. Звідти легко можна дістатися до курорту.

Машиною з Києва по трасі Е40 можна доїхати за 10 годин. 

Мигово

im-myhovo_shema.jpg

Невеликий гірськолижний курорт в Чернівецькій області. Загальна довжина трас в Мигово становить 3,3 кілометра, але спуски досить різноманітні. Лижний сезон там розпочинається в січні і триває до весни.

Проживання Мигово. Жити в Мигово можна безпосередньо на гірськолижних курортах. Але ціни там не досить демократичні. Дешевше обирати приватні котеджі в Мигово, також кімнати в приватному секторі Мигово. Вигідно, коли відпочивати великою компанією.

Як дістатись. Найкраще до Мигово добиратись із Чернівців. Спочатку потягом, а звідти автобусом до самого курорту. Маршрутки ходять регулярно протягом усього дня, а дорога займає лише одну годину.

Машиною з Києва через Житомир, Хмельницький те Чернівці можна доїхати за 9 годин. Зі Львова до Мигово можна дістатись через Івано-Франківськ та Коломию приблизно за 5 годин. 

Красія

95a84a59-e09d-44f7-a1f1-b93acf4702b9.JPG

Гірськолижний курорт «Красія» На курорті «Красія» часто відбуваються спортивні змагання і табори: наприклад, таке явище як сноуборд-табір тут зовсім не дивина. Крім підйомників, на Красії є двох- та чотирьохкрісельна канатні дороги, фрірайд-схили тощо.

Проживання Красія.

Жити в Красії можна безпосередньо на гірськолижних курортах. Але ціни там не досить демократичні. Дешевше обирати приватні котеджі в Красії, також кімнати в приватному секторі Красії. Вигідно, коли відпочивати великою компанією.