Статті13 ПРИЧИН ЧОМУ ВАРТО ЛЮБИТИ УКРАЇНУ

13 ПРИЧИН ЧОМУ ВАРТО ЛЮБИТИ УКРАЇНУ

1.Природа

Неймовірні гори, кришталеві озера, вражаючі парки, а ще Тунель кохання, найбільша пустеля Європи, рожеві озера та власні Мальдіви – за незабутніми враженнями нам не потрібно їхати за кордон, а достатньо вирушити в мандри Україною. Повірте, ви будете здивовані, як багато чарівних місцин розташовані зовсім поруч.

2.jpg

2. Бунтарський дух

У кожному українцю живе дрібка анархії - згадаймо лишень войовничих козаків, або повстанців ОУН - УПА, навіть серед радянської армії також можна було знайти багатьох українців, які допомагали землякам. І звісно ж, бунтарський дух проглядається у сьогоденні - на подіях Революції Гідності та у наших захисниках на Сході.

4.jpg

3. Багата культура

Наші традиції, пісні (ліричні й обрядові - колядки, щедрівки, гаївки), звичаї та етнічний одяг, писанки, стрибки через ватру та багато-багато іншого складають українську спадщину, добре відому кожному українцеві ще з дитинства. Кожен елемент має свою містику та змушує любити Україну ще більше!

6.jpg

4. Народні орнаменти

Усі Слов’яни можуть похвалитися наявністю вишиваного одягу та писанок, але у кожного народу вони відрізняються як за виглядом, так і за значенням. За історичними джерелами, перші вишивки з’явилися у ІІ столітті до нашої ери. Кожна етнічна земля України мала свої типові орнаменти та кольори, також налічується понад 100 технічних прийомів вишивання.

8.jpg

5. Найкрасивіші дівчата

Про неймовірну вроду українок ходять легенди. Можливо, дещо гіперболізовані, та це не скасовує загальновідомого факту: наші жінки – прекрасні! Вони підкорюють Голлівуд, стають зірками наймодніших модних подіумів та обличчями знаменитих брендів, і, звісно, збирають тисячі лайків від фанів на своїх сторінках у соцмережах.

10.jpg


6. Літаки “Руслан” та “Мрія”

Українська інженерія - це ще один приклад пишатися країною! Яскраві зразки - це найбільші та найпотужніші літаки - Ан-225 “Мрія” (“Козак”) та Ан-124 “Руслан” (“Condor”). Обидва літаки створені у 1980-х роках київським авіабудівним концерном “Антонов”. Літак “Мрія” до всього, є найважчим літаком у світі, має 240 рекордів, за які був внесений 2004 року до Книги рекордів Гіннесса. Відстань, яку здолав літак братів Райт, під час першого польоту, менша за розмір вантажного відсіку “Мрії”.


12.jpeg

7. Спорт

"Золотий м'яч" Андрія Шевченка, епоха легендарних братів Кличків, перемоги нашої "золотої рибки" Яни Клочкової, вражаючі виступи паралімпійців, феєричні досягнення Еліни Світоліної та Ольги Харлан. А ще – непереможні Усик, Ломаченко та багато інших спортсменів, якими пишається вся Україна!


14.jpg

8. Українська архітектура

У кожному куточку нашої країни, навіть у маленькому селі, можна знайти якийсь об’єкт архітектурної спадщини зі своєю історією. У багатьох містах збереглися фортифікаційні споруди - Підгорецький, Олеський замок, замок Паланок та багато інших. Кожен населений пункт має свої неймовірні храмові споруди, наприклад, львівський Собор св. Юра є перлиною українського бароко. По суті, кожна історична доба, починаючи від княжих часів принесла нашій країні немало архітектурних споруд, які зараз є визначними пам’ятками.


18.jpg

9. Винаходи

Чимало винаходів українських вчених без перебільшення перевернули світ. Наш Ігор Сікорський створив гелікоптера, Йосип Тимченко винайшов кінескоп ще до братів Люм'єрів, брати Патони розробили методи електрозварювання, яким всі користуються й досі, Іван Пулюй випередив Рентгена і першим у світі зробив рентгенівський знімок людського скелета... І таких прикладів можна навести дуже-дуже багато. Зараз українці теж не пасуть задніх, а круті стартапи наших розробників збирають мільйони доларів на Kickstarter.


19.jpg


                                              10. Небесна Сотня

Під час подій Революції Гідності у лютому 2014 року загинула сотня протестувальників, яких тепер називають Небесною Сотнею. Саме ці криваві дні розстрілу Героїв стали переломними на Майдані, а загиблі за Україну стали Героями й духовними натхненниками для багатьох українців.

21.jpg


11. Музика

Молоді українські гурти підкорюють європейські чарти та виступають на одній сцені зі світовими знаменитостями. Наша ONUKA, приміром, після потужного виступу на Євробаченні-2017 (не забувайте про наші дві перемоги на цьому конкурсі) увірвалася в музичні чарти всього світу. Тим часом, ветерани українського шоу-бізу теж не припиняють тішити своїх фанів в Україні та закордоном якісними новинками. Вакарчук, Хливнюк, Джамала, Шуров, Тополя... Їхні пісні знає чи не кожен українець.


23.jpg


12. Українська гостинність

Про гостинність справжніх українців ходять легенди по світу, адже хороші господарі будь-якому гостеві завжди раді, намагаються добре нагодувати та розважити. А якщо подія планується заздалегідь, то до зустрічі приводять до ладу помешкання, виставляють гарний посуд та смачні страви. В гостях відзначають найважливіші події в родині - Дні народжнння, весілля, хрестини та навіть поминки.


27.jpg


13. Шановний читач

Це Ви, шановний читачу. Кожен із понад 40 мільйонів українців є причиною, щоб любити нашу країну, адже насамперед люди та їхні діяння роблять Україну кращою з кожним днем! Лише спільними зусиллями досягнемо певної мети. Ми Українці - сильна нація. Нація переможців.


28.jpg