Дегустаційний зал сім'ї Урста

завантаження карти...

Опис

Ласкаво запрошуємо до Винного підвалу «Сім’ї Урста». Пивниці висічені кийками у підніжжі гори “Кертейс” в північно-східному напрямку від села Бене. Їх вік — понад 400 років. Глибина — від 5 до 25 метрів. Як наслідок, середньорічна температура повітря становить 10-12 градусів.

Запрошуємо відвідати наш дегустаційний зал ( до 55 чоловік).

 

Для дегустації пропонуємо такі види вин:

Трамінер — марочне вино високих ароматних і смакових якостей, одне з найкращих на Україні, виробляється з винограду сорту Трамінер, відоме під назвою Променисте.

Ягоди цього сорту винограду мають оригінальне блідо-рожеве забарвлення. Барвники ягід надають вину золотисто-жовтого кольору з ледь помітним рожевим відтінком. Вистоюють вино два роки.

Налите в бочках вино виграє всіма відтінками, іскриться як ватра, як джерело світле.

Мюллер Тургау виробляють із однойменного винограду. Характерною особливістю цього вина є наявність в ньому сильного мускатного аромату, який чудово поєднується з повним, гармонійним, приємним смаком слабо вираженого ізюмного характеру з цитроновими тонами.

Вино густе, екстрактивне, маслянисте. Його вистоюють два роки, міцність вина — 10-13%, кислотність 4-6 г/л.

Мерло — сухе марочне вино виготовляється з винограду сорту Мерло. В шкірочці ягід цього сорту міститься велика кількість барвників і дубильних речовин, які надають вину вишневого забарвлення, повноти, помітної терпкості і бархатистості у смаку.

Під час виготовлення — 2 роки — забарвлення набуває красиві рубінові, а ще пізніше гранатові відтінки.

Розе — напівсухе марочне червоне вино, виготовляється з винограду сорту Мерло і Трамінер.

Барвники і дубильні речовини, що містяться в шкірочці ягід надають вину вишневого забарвлення, повноти, помітної терпкості і бархатистості у смаку.

Вирізняється серед інших вин властивим тільки йому сап’яновим тоном в ароматі.

Міцність вина — 10-13%, кислотність 6-7 г/л.

Строк виготовлення — три роки. Вистояне пляшкове підвищує свої якості до 10-15 років.

За попередньою домовленістю, можна замовити різноманітні смачні закарпатські страви : фірмовий бограч, надзвичайно смачні голубці за старовинним рецептом.

Південно-західні схили над підвалами, у недалекому минулому, були засаджені місцевими сортами винограду. На сьогодні всі вони знищені, ведуться роботи по відновленню насаджень.

Площа власних виноградників становить 4 гектари. В насадженнях сорти: Цвайгельт, Кадарка, Каберне Совіньйон, Біанка, Мускат Оттонель, Рислінг Рейнський.

Виноградники розташовані і ростуть в екологічно чистій зоні району, в урочищі “Мала гора”, на висоті 200-250 метрів над рівнем моря. Гора оточена змішаним дубово-буковим лісом. У підніжжя гори, із північно-східному боку розташований єдиний на Закарпатті, більш ніж 300 річний дубовий праліс “Атак”.

Унікальні грунтово-кліматичні та екологічні умови, південно-західні сприяють вирощуванню солодкого винограду.

Вирощування винограду максимально спрямована на біотехнологію. Заради якості, урожайність кожного куща обмежується до оптимальної.

 

Мікровиноробство, переробка винограду водиться за дідівською та кахетинською технологіями, спрямована на виготовлення високоякісних, марочних, високоекстрактивних вин. Витримка вин проходить в дубових бочках, не менше ніж 18 місяців.

Чекаємо на Вас у підвалах Сім'ї Урста!

З нами Ви зможете знайти смак вина, яке буде приносити радість для вашої душі, та приємні спогади з вашими друзями.