Статті

Статті

Найпопулярніші лижні курорти України.

Кращі та відомі лижні курорти України – «Буковель», «Славське», «Драгобрат» «Пилипець» «Мигово» «Красія» – дозволяють перетворити зимовий відпочинок на повноцінне оновлення.
детальніше

Велотуризм в Україні: маршрути, спорядження, поради.

Велосипедний туризм - це популярний вид активного відпочинку, що має безліч різновидів: від невеликих прогулянок і екскурсій до складних велосипедних подорожей.

Велосипедний туризм - це подорожі на велосипеді, один з видів спортивного туризму - масового і популярного спорту.

детальніше

Походи в Карпати. Активний відпочинок в Україні 2018

Карпати - велика гірська система, що розкинулася майже на 190 тисяч квадратних кілометрів по центральній і східній Європі. Східні відроги Карпатських гір знаходяться на території України. Це унікальна екосистема, знаменита в першу чергу завдяки лісистим мальовничим вершинам, привітним полонинам і альпійським лукам, на яких пасуться отари овець і табуни диких коней. У Карпати їдуть любителі водоспадів і швидких гірських річок, непролазних соснових і смерекових лісів, а також цінителі самобутньої культури гуцулів.
детальніше

Проживання та відпочинок Берегово 2018

Сучасне Берегове (хоча місцеві жителі й далі називають його Берегсас) заслуговує на цілоденну прогулянку. Тут можна оглянути архітектурні й історичні пам'ятки, продегустувати вино та спробувати страви угорської кухні в одному з багатьох ресторанів чи кафе.
детальніше

Відпочинок Яремче 2018

Яремче являє собою український курорт, розташований у низькогірному районі на березі річки Прут. Туристи з усієї України щорічно приїжджають сюди для того, щоб відпочити від метушні і шуму великих міст, а також отримати колосальний заряд енергії. Відпочинок у Яремче можливий не тільки влітку, але й цілий рік, так як на території курорту розташовано безліч всіляких санаторіїв, профілакторіїв, баз відпочинку, а також готелів. Словом, створені всі умови для комфортного відпочинку. Ціни на відпочинок у Яремче багато в чому залежать від умов проживання і тривалості перебування. Дістатися до Яремчі можна залізницею з вокзалів Києва, Львова та Івано-Франківська. Час у дорозі становить приблизно 4 години.
детальніше

Найкращий гастрономічний фестиваль Закарпаття чекає на гостей!

ХVІIІ гастрономічний фестиваль-ярмарок ,,Гуцульська бриндзя”, вже традиційно пройде в місті Рахів, у першу неділю вересня. ,,Гуцульська бриндзя” є найбільшим гастрономічним фестивалем, що проходить у Закарпатті. Традиційно свято починається з мелодій трембіт, мандолін і дримб, виступів музик та співаків.
детальніше

Найцікавіші факти про Мукачівський замок ПАЛАНОК

Приїхавши в Мукачево, в першу чергу відвідайте найстарішу і найславнішу споруду міста, яка ніби пронизана історією й нерозгаданими таємницями. Мукачівський замок є чудовим зразком фортифікаційної оборонної споруди часів Середньовіччя.


детальніше

13 ПРИЧИН ЧОМУ ВАРТО ЛЮБИТИ УКРАЇНУ

Нашу країну потрібно не тільки любити, але навіть обожнювати! Адже наша країна була і є батьківщиною видатних світових учених, письменників і художників, вона славиться своєю родючою землею, унікальною природою і неповторною кухнею. А чого вартий наш волелюбний народ, який, всупереч найжорсткішим репресіям, ніколи не здається!

Ось і зараз – незважаючи на кризу і воєнні дії на Сході, наші люди продовжують підтримувати одне одного, підприємства розвиваються і активно торгують з усім світом, інженери вдосконалюють техніку, а назва нашої країни гримить по всьому світу як зразок мужності.

Сайт turua.com.ua підготував для Вас 12 причин чому варто любити УКРАЇНУ.
детальніше

Принади відпочинку у Карпатах

Українські Карпати - так називається гірська система в Західній Україні протяжністю 280 км, розташована на території чотирьох областей - Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької та Закарпатської. Карпати - дивовижний край первозданної природи, мальовничих гірських ландшафтів, буйних лісів, кришталево чистого повітря, стрімких гірських потоків, мінеральних джерел. Це край самобутньої культури і гостинних мешканців. Завдяки відсутності шкідливих промислових підприємств цей регіон вважається екологічно чистим в Україні.
детальніше

Українське мертве море. Озеро Кунігунда в Солотвино.

Озеро Кунігунда - найбільше з Солотвинських озер , які знаходяться в Закарпатській області. У народі цей ланцюг водойм називається «українським мертвим морем» через високого рівня солі у воді - майже 200 проміле. Настільки висока концентрація речовини породжує у купальщиків відчуття невагомості при зануренні.


детальніше
  • 1
  • 2